Agenda

 • zo 16-02-2014
  Dream Concert, 15:30-17:30u, Barthkapel, Brouwersgracht 2k, Den Haag
 • zo 16-03-2014
  Dream Concert, 15:30-17:30u, Barthkapel, Brouwersgracht 2k, Den Haag
 • zo 13-04-2014
  Dream Concert, 15:30-17:30u, Barthkapel, Brouwersgracht 2k, Den Haag
 • zo 18-05-2014
  Dream Concert, 15:30-17:30u, Barthkapel, Brouwersgracht 2k, Den Haag
 • zo 15-06-2014
  Dream Concert, 15:00-17:00u, Barthkapel, Brouwersgracht 2k, Den Haag
 • Wie zijn Zwoeng?

  Zwoeng bestaat uit de volgende muzikanten:

  Dymphi Adriaanse

  intuitieve zang, Afrikaanse harp (Goni/ Ngoni) en dwarsfluit

  Zwoeng

  Dymphi (1979) zingt, speelt dwarsfluit en Afrikaanse harp (Goni/ Ngoni). Ze heeft haar roots in de folk- en wereldmuziek. Haar kracht ligt in het intuitief musiceren. In 1989 studeerde ze dwarsfluit bij Abbie de Quant in de vooropleiding voor het conservatorium van Amsterdam. Daarnaast musiceerde ze 10 jaar lang bij folkband Iduna. Tijdens haar afstudeeronderzoek in Finland richtte ze folkband Mielukas op. Van 2005 tot 2008 werkte Dymphi mee aan de Holland Express, waarmee ze in binnen- en buitenland optrad. Van 2008 tot eind 2011 was Dymphi lid van het Nederlandse Flamenco gezelschap: Amistad Grupo Flamenco en later van Fusion Flamenca.

  In 2005 deed Dymphi een stemtest bij zangpedagoge Dobrinka Yankova en - ondersteund door de bezielende coaching van Dobrinka - ontwikkelde zij haar vermogens op zanggebied. In 2009 - 2010 volgde Dymphi een klassieke zangstudie (muziektheorie) aan de Schumann Academie. In 2010 maakte, produceerde en zong zij in een theatraal concert: Scottish Delights met Liefhebbers voor liefhebbers. Zij werden daarbij gecoached door operaregisseur David Prins.

  Dymphi volgde diverse stemexpressie trainingen bij Marius Engelbrecht.

  Dymphi geeft Intuïtieve concerten met stem en Afrikaanse harp, organiseert Dream Concerten, JAMSESSIES en geeft stemexpressie, individueel en in groepen. Haar bedrijf heet: Passie voor Ontwikkelen.

  Onno Kramer

  flamencogitaar, cajon & percussie

  ZwoengOnno Kramer is begonnen met flamencogitaar te spelen tijdens zijn studie chemische technologie in Enschede. Hij zocht hier contact met Spaanse mensen op de Sociedad Español en leerde hij flamencozanger en zijn beste vriend Juan Peñas Pérez kennen. Onno ging intensief flamencodanslessen begeleiden in de wijde omgeving van het oosten van Nederland. Na tien jaar verhuisde Onno terug naar Amsterdam en kwam hij in aanraking met vele andere Nederlandse dansdocenten, flamencodansers en zangers. In 2005 reisde Onno met Gijs Staverman naar Sevilla voor het RTL4 tv programma "Boarding now". Onno woonde lange tijd tegenover Café Duende in de Jordaan en trad daar regelmatig op. In 2004 volgde Onno een intensieve gitaarworkshop in Sevilla bij de ”Fundación Cristina Heeren”. Hij had o.a. les van Miguel Angel Cortéz. Sinds 2002 maakt Onno deel uit van de flamencogroep Calle Real. Hij trad met deze groep in 2006 en 2011 op in theaters in Andalusië zoals de “Peña flamenca de Huelva“ en het ”Gran Teatro de Huelva”. In 2009 speelde Onno mee op de cd van "Calle Real" en later eveneens op de DVD. Met eerstegraads docent, uitvoerend danseres en choreograaf Karin Dieters ontstond een intensieve samenwerking. Dit resulteert tot een jaarlijks terugkerend flamencospektakel Salud al Verano. Onno ging in toenemende mate de muziek componeren voor deze theatervoorstellingen. In 2008 bracht Onno zijn eerste officiële muziek cd uit. "Cinco anos de amistad". Door dit succes werden er voor diverse projecten de groep “Amistad Grupo Flamenco“ opgericht waarmee Onno eind 2009 de publieksprijs won tijdens het Zuidlaren Flamenco Festival met flamenco sterdanseres ”Eva Yerbabuena”. Onno was verantwoordelijk voor de compositie van de muziek, arrangementen en ontwerp van de video. In 2010 werd Onno muzikaal leider van “Fusión Flamenca” waar Onno een geheel theaterprogramma voor heeft geschreven. In 2010 deed Onno mee aan een Masterclass bij flamencolegende Moraito Chico uit Jerez de la Frontera en in 2011 aan een flamencoworkshop bij Diego del Morao. Onno heeft een liefde voor het begeleiden van zang en dans. Hij houdt ervan de traditionele flamenco te vinden op de oude krakerige platen maar zoekt ook de fusie op met andere muziekinstrumenten. Naast flamenco schrijft Onno teksten en maakt hij muziek voor kleinkunst luisterliedjes.

  Andre Schoorlemmer

  electrisch gitaar, basgitaar, mandoline, mondharmonica & percussie

  ZwoengToen André Schoorlemmer op zijn 17de een gitaar in handen kreeg was hij gelijk verkocht. Van gitaarles wilde hij niks weten, maar van muziek maken kan hij tot op de dag van vandaag geen genoeg krijgen. Na te hebben gespeeld in een aantal schoolbandjes werd het tijd om het serieuzer aan te gaan pakken. Andre ging spelen in het clubcircuit met verschillende gitaarrock bands. Hij speelde met dANSKLUp in de finale van de Grote Prijs van Nederland, maakte met verschillende bands CD’s, tourde in het clubcircuit en speelde sessies op 3FM en diverse andere radiostations. Daarnaast is hij ook een aantal jaren actief geweest in het professionele covercircuit, en speelde veel in feesttenten en grote discotheken. Alle uithoeken van Nederland heeft hij in de periode gezien. André besloot zich muzikaal verder te verbreden. Hij begon zich naast gitaar ook te storten op andere instrumenten als mandoline, ukelele en accordeon, en begon met opnemen en het produceren van muziek. Een hoogtepunt hier is de lovende recensie in Oor voor het door hem geproduceerde ‘Tika Six’ van Carmenkata. Ook is André de laatste jaren actief als songwriter voor andere (on)bekende artiesten. Een van deze door hem geschreven nummers haalde vorig jaar de top100. In 2011 is Andre naast Zwoeng actief met de flamencogroep ‘Fusion Flamenca’. Ook is hij actief in de kleinkunstmuziek van ‘Fauvist’. Daarnaast doet hij nog regelmatig sessiewerk en losse projecten. Zo deed hij voorjaar 20011 een korte tour door Azië die hem in Bali, Brunei en Maleisië bracht.